Om
Bli med på fortellingen om crémant fra Burgund i en spennende Masterclass hvor vil vi få muligheten til å kombinere et utvalg av makroner. Vi kommer til å smake 5 forskjellige Cremant og å lære om produksjonsmetoden, druer og terroir i Burgund.
Crémant de Bourgogne er noe av nærmeste man kommer musserende vin fra Champagne. Både når man tenker geografisk og produksjonsmetode, men også type druer som brukes i vinene.
André Delorme er en historisk bobleprodusent i Burgund Côtes Chalonnaise, etablert i 1942. Kjennetegn til produsenten er en lengre lagring på flaske enn mange andre produsenter fra området som kan bidra til mye kompleksitet.
Seminaret holdes på norsk av franske Jean-Yves Ligner som er vindirektør hos importøren Robert Prizelius AS. Ligner er utdannet som ønolog fra Burgund-universitetet (2005) og har jobbet som vinmaker i Gevrey Chambertin (Denis Mortet) og Provence (Domaine Ott). Han ble slått som ridder av Burgund i fjor på Clos Vougeot (Confrérie de chevaliers de tastevin).