Om
Med hjerte for akevitt
Det historiske Atlungstad Brenneri ligge vakkert til nede ved mjøskanten, i Stange Vestbygd, 5 km sør for Hamar. Det ble startet i 1855 som et andelslag av bønder i Stange. Her har det blitt produsert akevitt, punsj og annet brennevin. Brenneriet er fortsatt i drift deler av året, da det brennes potetsprit hver mars måned.
Atlungstad Brenneri byr på en rekke kulturarrangementer og kurs, og de har åpne omvisninger fra ca. 20. juni til ca. 20. oktober. Etter omvisningene er det mulighet for en akevittsmaking. Kommer du i en større gruppe settes det i tillegg opp egne omvisninger etter avtale. Etter omvisningene er det mulighet for en guidet akevittsmaking.
Eget spiseri
I Brenneriets eget spiseri kan du nyte unike mat- og drikkeopplevelser, med akevittkrydderier som en rød tråd gjennom måltidet. Kokkene bruker regionale råvarer og tilbereder dem med kjærlighet for råvarene og den norske matkulturen. Spiseriet har 150 sitteplasser inne og 120 plasser ute, og er åpent hele året. Atlungstad Brenneri er et ideelt sted for møter, kurs og selskaper.
Med Skibladner til Atlungstad
Brenneriet er del av ruteprogrammet til Mjøsas hvite svane; Skibladner. Hver torsdag og søndag i rutesesongen legger den til langs Skibladnerbrygga på Atlungstad.
Se rutetider her:
https://www.skibladner.no/hjem