Om
Med hjerte for akevitt
Det historiske Atlungstad Brenneri ligger vakkert til nede ved mjøskanten, i Stange Vestbygd, 5 km sør for Hamar. Det ble startet i 1855 som et andelslag av bønder i Stange. Her har det blitt produsert akevitt, punsj og annet brennevin. Brenneriet er fortsatt i drift deler av året, da det brennes potetsprit fra midten av september til midten av oktober.
Atlungstad Brenneri arrangerer en rekke kulturarrangementer og kurs, og de byr på åpne omvisninger fra ca. 20. juni til ca. 20. oktober. Etter omvisningene er det mulighet for eb guidet akevittsmaking.
Eget spiseri
I Brenneriets eget spiseri kan du nyte unike mat- og drikkeopplevelser, med akevittkrydderier som en rød tråd gjennom måltidet. Kokkene bruker regionale råvarer og tilbereder dem med kjærlighet for råvarene og den norske matkulturen.
Spiseriet har 60 sitteplasser inne og 120 plasser ute, og er åpent hele året.
Atlungstad Brenneri er en ideelt sted for møter, kurs og selskaper.
Med Skibladner til Atlungstad
Brenneriet er del av ruteprogrammet til Mjøsas hvite svane; Skibladner. Hver søndag i rutesesongen legger den til langs Skibladnerbrygga på Atlungstad.
Se rutetider her:
https://www.skibladner.no/hjem